211 - En vecka

En kväll med Jimmi och shopping, 95st lussekatter bakade med Elin, en biokväll med Bella, en heldag i skinnsoffan med mamma och sen fantastiska sms från Sara.

Det behövde jag. Och det bästa av allt är att jag har hört att jag är tuff. Starkare än någonsin. Imorgon är jag redo för att köra skiten ur mig själv igen. En promenad till gymmet och jag kommer att vara fast.

Jag lovade mig själv en sak för ett år sedan. Att aldrig ge upp, så länge min kropp orkar. Och jag orkar fortfarande.


210 - Jag

Jag har väntat i 5 dagar, och vet fortfarande inte vad jag ska skriva. För om jag ska vara ärlig vill jag inte skriva. Jag ville provträna med ett annat lag. Två dagar innan den träningen får jag reda på att jag måste sluta i AHK för att jag inte har varit uppriktig. "Jag har gått klubben bakom ryggen, jag har ingen känsla för klubben, visar ingen lojalitet mot laget och jag har begått ett stort misstag". Jag har erkänt misstaget, för jag visste inte bättre själv.

Men för tillfället är jag klubblös och en rehabiliterande spelare. Jag känner mig tom, för just nu får jag inte spela säsongen ut i AHK. Det var det jag ville mest, av hela mitt hjärta. Nu står jag i en oändlig uppförsbacke med många olika åsikter och versioner.


209 - Om allt och inget

Idag blir det lite babbel. Om allt och inget egentligen. På 14 dagar har jag försökt att glömma styrkan. Jag har kört 3 hårda pass med fokus på baksidan, inte mer än så. Jag har behövt att komma i från det lite. Jag har kört spinning, functional moves och löp istället. Och GLÖM INTE handboll, jag har ju som sagt spelat handboll.

Idag frågade jag Lotte om ett kommande test och hon sa att jag fick vänta minst en månad till. Men jag kunde verkligen inte hålla mig och bad om att få göra ett nästa vecka. Och det fick jag! Hon är rädd att jag ska bli besviken igen. För det blev jag ganska ordentligt förra gången. 69% på baksida lår håller inte måttet. Innan jag gick sa jag att jag var nervös och hon sa: Se det som ett extra träningspass, ett träningspass då du ska ge allt. För om jag inte klarar det blir jag hellre besviken nästa vecka än om en månad.

Det gick jättebra på träningen idag. Jag börjar få till mitt skott igen, i början var mitt skott som en liten ärtpuff. Men det börjar släppa! Och då blir jag lycklig. Några bollar i krysset till och med!! Denna veckan blir det träning måndag till fredag. Handboll 4 dagar utav dom! Jag älskar träning. Handboll är underligt, en träning kan jag vara skitsur och nästa dag klickar allt. Jag hoppas det klickar på torsdag, för då blir det provträning för ett annat lag. Mest för att testa hur jag ligger till, och jag älskar människorna som stöttar mig. Speciellt min storasyster.. och sen Sara Bergh. För jag kan ha funnit världens goaste tjej! Sen finns det en tjej som alltid står bakom mig, och det är Elin Vikström. Utan henne hade jag inte varit där jag är idag. All träning, allt slit och all kärlek dagarna igenom med henne.

Imorgon blir det en träningsdag. Spinning, core, fys och gym med laget! Det kommer jag att klara lätt, för resten av veckan kommer att bestå av handboll och sen älskar jag det här:

Never give up on something you can´t go a day without thinking about.

Fortsätt att kämpa nu. Ni kan inte ge upp nu? För jag är inte ens i närheten.Så här låter det när korsbandet går av. Och det sjuka är att man ska in i skiten igen.
Är ni med mig?


208 - Tidigare idag

Jag sitter och lyfter vikter med baksida lår och är totalt död efter 10x2 explosiva lyft. Detta pågick i min hjärna just då:

-Om jag klarar en till så får jag spela handboll
(klarar det)
-Om jag klarar en till får jag spela i elitserien
(klarar det)
-Och om jag bara klarar en till så får jag spela i landslaget
(JAG KLARAR DET!?)
-En sista.. om du klarar detta så kommer du aldrig att få problem med dina knän!

OCH JAG KLARADE DET.

Mitt knä är lättlurat. Jag älskar't!


207 - Funktionell träning

Marie Larsson, föredetta sjukgymnast på SportRehab i Göteborg har skrivit boken "10 effektiva halvtimmespass". I förra veckan fick jag ta del av ett som Lotte kopierade upp till mig och det kallas: Träna ben inför backen. Ett perfekt pass som tar ca 30 minuter och är från början till för skidåkare. Att träna funktionellt är trendigt och man behöver inte alls mycket redskap. Det handlar om en skivstång (kan ersättas med hantlar eller viktplatta), viktplatta, hantlar, balansbräda eller bosuboll. Knäet får jobba riktigt ordentligt och i varje övning handlar det om koncentration.

Du utgår helt och hållet från dig själv. Klarar du högre vikt så höjer du, kan du göra fler repetioner så gör du det. Detta är ett cirkelpass, vilket innebär att du håller uppe tempot och får mer effekt på flåset. Här nedanför visar jag kortfattat hur alla övningar går till. Och jag visste inte hur man la till musik i bakgrunden eftersom ljudet blev mitt prat. Så sätt på denna låten på Spotify och ha lägre volym där. För min röst är inte så upppiggande, haha! Nu får ni trixa lite efter allt jobb jag har gjort. Tänk på att jag visar övningarna sakta, och klart att dom ska vara stabila men själva passet ska vara explosivt.

 


Kör alla övningar med 15-20 sek paus emellan. Vila 5 min. Kör ett varv till! Tänk på att förbereda alla övningar så att du inte vilar för länge. Jag gjorde detta cirkelpasset förra veckan och det var sjukt jobbigt. Repetionerna kommer här:

Övn. 1 - Knäböj med axelpress och tåhävning, 12st.
Övn. 2 - Marklyft, 12st
Övn. 3 - Knäböj på bosuboll, 12st
Övn. 4 - Draken, 12st/ben
Övn. 5 - Utfallsgång med rotation, 12st/ben
Övn. 6 - Skridskohopp, 20 hopp/ben
Övn. 7 - Jämfotahopp framåt, 12st
Övn. 8 - Jämfotahopp sida till sida, 12st
Övn. 9 - Båten med rotation, 2x20

Var jag oklar med något? Kommentera, så ska jag försöka förklara så gott som det går! Tänk på att detta är övningar som jag gör nu och inte som jag gjorde direkt efter operationen. Så ni som är i fas 1 i rehabiliteringen borde inte haka på detta. Kör skiten ur er själva nu och jag hoppas att detta gav er inspiration!

Kan inte sluta skratta åt min allt för seriösa berättarröst. Håll till godo!


bloglovin