232 - Jag lovar

Det ska inte bli som andra somrar. För förra sommaren sket jag helt och hållet att köra egen träning under uppehållet i juli. Förra sommaren låg jag skadad med ett svullet knä. Denna sommaren lovar jag och svär att jag ska köra järnet. Jag ska köra alla pass som jag har blivit tilldelad och jag ska vara helt fokuserad.

Måste bara skriva detta, så jag kan se det... varje dag. Ikväll är det sista träningen och 1 augusti drar vi igång igen.

231 - Lotte och Åhus

Jag entrade receptionen på SportRehab och många sjukgymnaster och kunder stod där. Lotte såg mig och log ett stort leende över disken. "Hur är det?? Kör vi ett hårt träningspass idag!?!?", lyrisk var ordet. Men jag sa att vi skulle prata om det där inne och hon tittade underligt på mig och tog på sin armar. "Jag ryser, har något hänt med knäet!?". Jag skrattade och sa att jag kom hem klockan halv fyra på morgonen efter att ha varit ute med kompisarna. "Tur för dig, första gången det är OK att festa innan ett sjukgymnastbesök, haha".

Vi gick in på kontoret och pratade mest. Om brevet jag skickade, och att det inte alls var hon som gjorde att jag klarade att komma tillbaka som jag skrev i brevet. Okej, jag hade kommit tillbaka utan hennes hjälp men utan sjukgymnastbesöken hade jag inte kämpat emellan. Så tack vare henne kämpade jag lite mer, men det kunde hon inte förstå, haha. Sen hjälpte hon mig att boka en tid hos någon fotspecialist, för jag får brännblåsor och hård äcklig hud (för er som ville veta) på fötterna så ett ilägg ska ordnas. Vi pratade om ett framtida test, antagligen i höst. Men det bästa av allt under hela dagen var när min kära lagkamrat Emma Kvarnström ringde och sa: "VI KOM MED I ÅHHHHUUUUUSSSSSS!" Alltså Åhus beachhandboll, vi anmälde oss så sent att vi stod som reserver, men nu står laget kalaspuffarna med så snyggt i gruppspelet.

Detta gjorde hela min sommar eftersom jag ska jobba hela i princip. Förra året kunde jag inte alls vara med på grund av skadan. MEN I ÅR! Laget är lite blandat med spelare från Alingsås HK, BK Heid och föredetta HK Linne spelare. Grymme!!! Ikväll på träningen är det coopertest, wihoooooo. Årets typ varmaste dag.

230 - Sjukgymnastik och varvet

Hej! Nu ska jag bara läsa igenom vad jag skrev sist. Just det, mina lår och ljumskar. Precis det jag tänkte skriva om idag, känner ni variationen? BK Heids damlag har den fantastiska lyckan att ha damlandslagets sjukgymnast i klubben, Mia Olsson. Jag fick en tid, jag kunde inte den tiden och jag fick vänta på en ny i tre veckor. Jag åkte dit för att kolla upp mina problem med lår och ljumskar men jag tänkte att korsbandet kanske hade ett samband. Så hon fick höra min historia och det hela började med att hon gjorde det traditionella lachmans testet och lite andra olika saker. Det första hon sa var att mitt opererade knä var stabilare än det icke-opererade. Jag kände lugnet och jag tog åt mig all beröm hon gav mig. Vi kom fram till att mina ljumskar blivit överbelastade, antagligen eftersom man slungades in i matchspel direkt. Så med glimten i ögat skickade hon med mig ett gummiband hem, "Du är ju van vid rehab och vet hur man ska göra, haha". Överbelastningen med ljumskarna kan bero på att jag är svag i bålen och därför har jag fått övningar som kombinerar både bål och ljumskar, greeeeeat! Målet är att köra övningarna varje dag i en månad.

Nu går Mia på semester juli ut, och vet ni vad? På torsdag ska jag till Lotte. Lotte som har trott på mig hela tiden. Jag skrev ett brev till henne förra veckan, och jag var så känslig att jag knappt kommer ihåg vad jag skrev. Men ordet tacksam förklarar brevet riktigt bra. I all hast bokade jag en tid hos henne, och nu känns det lite pirrigt men ändå fantastiskt att träffa min sjukgymnast som följt mig i ett helt år. "Lotte, nu är jag mer än redo att spela match", något sånt sa jag för 5 månader sen och sen dess har vi inte setts. Lite egoistiskt... men nu ska vi ses som tur är.

Vet ni vad jag gjorde igår? Anmälde mig till Göteborgsvarvet 2012 för första gången. 21 fucking kilometer. Förra året anmälde jag mig försent, så nu känns det gött att vara med i startfältet. Det klarar jag hur lätt som heeeeeeelst! Eeeeeeeeeller?

bloglovin