227 - Caroline Hellström

Ta er tid att läsa detta och mina länkningar. För detta är Caroline Hellström, inspirationskällan nummer ett. Innan min operation försökte jag hitta fler korsbandsskadade spelare. Jag sökte febrilt på google, och fann elitseriespelaren Caroline Hellström. Hon var med i min blogg bland annat här och här. Jag började följa hennes blogg och det stod inte så mycket om handboll utan mer om hennes liv utanför. Men ibland publicerades lite guldklimpar och fast jag inte känner tjejen började jag storgråta under detta inlägget. Uttagen till landslaget, men måste tacka nej på grund av skador.

Ett år senare, idag, publicerar hon detta inlägget på sin blogg. Tårarna sprutar igen.

"Om jag skulle försöka skulle varje steg göra ont, jag skulle vara feg och antagligen skulle jag göra mig illa ännu mer. När jag gör illa mig betyder det oftast operation. Nej, tack. Kan inte föreställa mig hur det är att springa dagar som denna. Det verkar så svårt. Det ser ut att göra så ont. Jag tycker att alla springer jättesnabbt! Att alla rör sig så vackert, smidigt. Jag känner mig som en flodhäst".

Ibland blir jag rädd för mig själv när jag upptäcker att jag tar träningen för givet eller att spela match. Men jag är så glad att jag kommer på mig själv i allt. Förra veckan hade vi fyra matcher, 2 förluster och 2 vinster. Allt gick som på räls och mellan varven har jag inte hunnit tänka. I måndags på träningen var jag totalt slut. Benhinnorna brännde, och låren sa ifrån mer än vanligt. Jag var förbannad och ville bara vara fit för det sista 20-minuters matchspel på slutet. Efteråt hemma i min säng låg jag med blåmärken på knäna och skrattade. För ett år sedan svullnade mitt knä upp som en fotboll bara genom att jag körde en repetion i bensparken på gymmet. Nu hade jag tre träningar och fyra matcher i benen sen förra veckan och tills idag. Och jag blev frusterad! Helt fel. För mitt knä är så jäkla grymt och jag vågar mer än någonsin nu. Jag hoppas på ännu mera!

Nu har jag vilat fullt ut i två dagar och taggar för matchen i Lisebergshallen ikväll. Ikväll är vi bara en avbytare på bänken och vi får se hur länge mitt huvud hänger med i alla matchsituationer. Men knäet tvivlar jag inte på. Inte ett enda dugg.226 - Nu är jag där

Jag såg det inte som en motgång, utan som en blivande styrka. Nu är jag där.

Damjunior södra


225 - Första målen i div.1

2 mål från H6. Visserligen en på kontring och en på retur. Men det var mål, (och såhääääääääääääär stort leende har jag på läpparna just nu). Efter målet var det precis som att allt bara ramlade av från mina axlar och jag blev lätt som en fjäder. Man fick självförtroende igen, det som jag saknade i förra inlägget. Vi mötte HP Kongelf och matchen slutade 15-20 i Heids favör. Vi gjorde ingen kanonmatch med kirrade hem matchen tillslut. I omklädningsrummet pratades det att om vi spelar så här mot Kortedala på lördag åker vi på stryk. Men först är det match imorgon med andra juniorlaget borta i Trollhättan. På med det ljusblåa stället och köra på 9M, där jag trivs allra bäst. Och på söndag är det match med första juniorlaget också! Och andra laget! 4 matcher på en vecka. Kunde man tro det för en månad sen?

Jag fortsätter att köra min rehab, men innan var det 3st hårda pass i veckan och nu kämpar jag för att hinna med ett. När jag inte kunde vara med på träningarna förrut så låg jag i gymmet och tryckte. Men nu blir det för mesta dels bara handboll, handboll och handboll. Jag ska försöka priotera om lite så att jag hinner med mer styrka kring knäet. Jag har tänkt till lite under förra veckan vilka mål jag ska ha detta året. Förra året sprack allihopa. Styrketesterna för knäet och comebacken. Stooora förväntningar på mig själv. Men i år ser det ut så här:

- Köra mycket intervaller
- Explosivare träning

Detta är vad jag har tänkt. Nu gäller det bara att ta tag i det också. Någon som har förslag på ett/flera intervallpass? Vad brukar ni köra?

bloglovin